icon Vidare till innehåll
FRI FRAKT ÖVER 600 KR - BETALA MED KLARNA
FRI FRAKT ÖVER 600 KR - BETALA MED KLARNA
Ditt gör-det-själv-projekt - Låt fårskinnen bli ”kronan på verket” - Faarskinn.se

Ditt gör-det-själv-projekt - Låt fårskinnen bli ”kronan på verket”

 

Ska du sätta i gång med ett gör-det-själv-projekt eller kanske du redan är färdig? Hur ska du nu fullända projektet?

Det är mycket populärt att-göra-det-själv arbete. Inte minst ser man det på sociala medier där man ofta berättar om hur det gick till och vad som var bra. Inte bara för att det är populärt, utan man sparar pengar också. Men framför allt ligger glädjen i att man faktiskt gjort något helt själv. Hur kommer då till exempel fårskinn in i bilden och hur kan produkten fullända ditt gör-det-själv projekt?

Vi på faarskinn.se är intresserade av skapandet i att göra-det-själv konceptet. Som kronan på verket kan våra produkter av olika slag bidra med de sista detaljerna i ditt projekt. Våra produkter är trygghetsmärkta och certifierade som hållbara och miljövänliga.

fårskinn sittdynor trädgård

Vi i Sverige älskar gör-det själv-projekt. Inte så svårt att förstå, människan är skapad av att känna sig stolt när man gör något på egen hand och det blir bra!

 Här är några basala behov som, när de fylls, tillfredsställer oss:

  1. Känslan av att ha lyckats.
  2. Känslan av att medvetet reducera avfall för miljöns skull.
  3. Samarbete med andra människor.

 

Känslan av att ha lyckats

Människan har behovet att känna sig lyckad och tillfreds. Ett gör-det-själv-projekt kan bidra till att tillfredsställa det behovet.

Därför kan man se på ett sådant projekt som något självuppfyllande. Dock, det krävs lite fysisk aktivitet såväl som aktivitet i hjärnan. När vi använder våra sinnen och utmanar dem genom ett gör-det-själv projekt blir vi också medvetna om oss själva såväl som omvärlden. Vi är sociala varelser och trivs med andra människor, särskilt de som ser vad vi gör. Det kan bara vara enkla ting såsom en familjemedlem som kommenterar något positivt om ditt projekt eller vänner som kommer på besök och gör likaledes.

 

Minska på avfallet för miljöns skull

Vi i Sverige är miljömedvetna. Vi har koll på vår konsumtion och vi strävar efter att minska på allt avfall, precis som andra i resten av världen.

Vi har också förstått att de tidigare generationerna, ofta omedvetet, har bidragit med sina vanor med att förorena vår planet som vi nu bor på.

Nu är det nya tider, forskningen tar fram nya miljövänliga rön och vi har blivit klokare. Vi tar alla vårt gemensamma ansvar för att rädda vår planet. Vi väljer hållbara produkter och försöker hitta miljövänliga hållbara lösningar i stället för den billiga, enkla och snabba lösningen.

Ofta delar vi med oss våra projekt via sociala media. Till exempel, du har inrett ett rum med dina nya idéer som konkretiserats och det blev lyckat. Eller du kanske har gjort om barnens lekstuga på tomten med glada färger. Man kan nu fundera över vad som kan bli det där lilla extra för inredningen, kronan på verket så att säga.

En naturnära och hållbar produkt skulle kunna vara ett fårskinn, till exempel för bänken i lekstugan som du snickrat ihop. Det ska vara trivsamt och mysigt i det nyinredda arbetsrummet. Ett fårskinn i den omklädda fåtöljen blir kronan på verket. Våra naturliga produkter är trygghetsmärkta och certifierade som hållbara och miljövänliga. Låt dem bli en del av ditt gör-det-själv projekt!

 fårskinn stol

Samarbete

Vi människor är generellt sociala varelser. Ofta vill vi ha något gemensamt, något att samlas kring. Ett gör-det-själv projekt är en perfekt aktivitet som gör att vi kommer varandra närmare. Det kan vara med familjen såväl som med vänner och bekanta. Känslan av att ha skapat något tillsammans ger självkänsla och trygghet. Det kan överbrygga oenigheter och osämja. Att skapa något tillsammans ger oss också bekräftelse på att vi kan samarbeta med andra människor vilket i sin tur ger oss tillfredsställelse och lugn.

 

När projektet tagit fysisk form, till exempel en sittbänk eller den nya lekstugan för barnen, så blir det konkret att man samarbetat att få allt på plats. Det blir ett bevis om en trevlig tid tillsammans och ett minne för framtiden.

Ditt nästa gör-det-själv projekt blir ännu bättre för nu har du samlat erfarenhet om hur man genomför projektet och hur man väljer den man vill samarbeta med.

Kronan på verket

Det är nu lätt att förstå att gör-det-själv projekt är populärt. Den enskilde människan får bekräftelse på att man faktiskt kan skapa något helt på egen hand med hållbart och miljövänligt material. Man sparar också pengar. Dessutom kan projekt såsom inredningar, ombyggnad och annat föra oss samman genom gott samarbete.

Vi på faarskinn.se älskar naturen och vi värnar om den till fullo. Vi blir glada när våra hållbara produkter blir en del av ett gör-det-själv projekt och att de valda produkterna förhoppningsvis också blir kronan på verket för ditt gör-det-själv projekt!

Tidigare atikel Fem goda anledningar att ta med fårskinnet ut i trädgården
Nästa artikel Vilka olika slags fårskinn och skinn finns det? Här får du en överblick!

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan den publiceras

*Obligatoriska fält