VÅRDAGAR! Spara 25% på alla naturliga skinn!

Har man någon nytta av fårskinn på sommaren? Faarskinn.se

Har man någon nytta av fårskinn på sommaren?

Många tror att fårskinn ska läggas undan när sommarsäsongen börjar eftersom de ”inte behövs”. Det är en myt och vi förklarar nedan varför!

Vi lägger märke till att äkta fårskinn blir alltmer populära, särskilt under vintermånaderna. Det kan vara som present eller egen dekoration för hemmet för ökad trivsel och värme. Hur är det då med att använda äkta fårskinn under den varmare årstiden? Vi menar att fårskinn kan användas året om på olika sätt. Den varmare säsongen närmar sig och nedan tipsar vi om olika tillfällen för just ett äkta fårskinn

Fårskinn på sommaren – altanen, balkongen, uteplatsen

Varför inte njuta av utsikten en sval sommarkväll från en stol med ett bekvämt och mjukt fårskinn. Du kommer garanterat inte att frysa därför att du lutar dig tillbaka i stolen mot ett äkta mjukt och skönt fårskinn.

Ett kraftigt fårskinn av bästa kvalitet på en robust utomhusstol gör den extra bekväm. Din stol blir genast mjuk att sitta på, ja i flera timmar.

Blir det då inte för varmt? Svaret är nej, därför att äkta fårskinn är naturligt temperaturreglerande och det finns ingen risk för att du blir svettig. Så ett fårskinn kan användas oavsett sommarsäsongens växlande temperatur, du blir varken för varm eller för kall.

Ha koll på vilken typ av fårskinn som ska användas utomhus

För utomhusbruk är det viktigt att fårskinnet inte är färgat. Väljer man färgat fårskinn utomhus ska det inte utsättas för direkt solljus för då kan det blekna. Om du vill sitta ute efter solnedgången så fungerar naturligtvis de fårskinn som används för inomhusbruk. Ofärgade naturliga fårskinn kan utan problem ligga framme i solen. Generellt ska man inte heller exponera fårskinn för regn eller fukt för då kan själva skinnet på baksidan ta skada. Blir baksidan blöt och sedan torkar förlorar fårskinnet sin spänst. För övrigt är det enkelt att vårda ett äkta fårskinn genom att till exempel regelbundet skaka av det.

Har du funderingar eller frågor kontakta oss gärna via mail eller telefon!

fårskinn utomhus

Fårskinn till inomhus- och utomhusmöbler

Läckra äkta fårskinn kan du använda året om inomhus och även för utomhusbruk vid svala sommardagar och kvällar. Äkta fårskinn reglerar temperaturen av sig självt och anpassar sig till exempel till din kroppstemperatur. Du varken fryser eller blir för varm. Perfekt för hela familjen, även de minsta!

Självklart finns det många anledningar att använda fårskinn under sommarsäsongen. Vi reder ut några situationer för dig.

 • Har du uppvärmning på altanen, terrassen eller din inglasade balkong som slukar mycket energi och din stol är ändå kall att sitta på? Då hjälper ett fårskinn att ha på stolen och du kan sänka temperaturen.
 • Att sitta på ett äkta fårskinn ute på terrassen förlänger kvällen.
 • Ta ett äkta fårskinn med på campingturen eller till sommarstugan. Lätt att ta med i packningen.
 • Du vaknar tidigt på sommarmorgonen och vill njuta av kaffet ute på balkongen. Ta med fårskinnet till utomhusstolen och du kommer inte att frysa.

Det finns många fler situationer skulle vi tro. Helt säkert är att ett fårskinn är perfekt för många tillfällen. Dessutom, du köper ett fårskinn en gång som är slitstarkt och hållbart – en utmärkt investering i stället för en kortsiktig ”slit och släng” syntetisk produkt. Ett fårskinn som tas hand om håller nämligen i flera generationer.

Förutom att man sitter mycket bekvämt, är äkta fårskinn dessutom dekorativa och väldigt vackra. Vi förklarar vidare!

Fårskinn på sommaren – lägenheten i stan

När man bor i stan har man inte alltid tillgång till en trädgård, en stor terrass, eller annat utomhusområde. Vi känner till situationen och man kanske endast har en fransk balkong att tillgå. Det betyder inte att man inte kan njuta av solskenet, man öppnar upp riktigt ordentligt i stället!

Fårskinn vid fönstret

Njut av en kopp kaffe eller ett glas vin när du låter solen skina in genom ditt öppna fönster. Sitt på en varm behaglig fårskinnspäls som också reglerar temperaturen, du känner dig aldrig för varm eller för kall. Se till att fårskinnet är placerat även bakom din rygg, då kan du garanterat njuta även när kvällstemperaturen faller.

Här kan du använda vilken typ av fårskinn som helst. Fokusera hellre på din heminredning så att fårskinnets färg och form passar in. Se bara till att fårskinnet inte blir blött, då mister den sin spänst och form. För vård, skaka av det då och då. Om du har ett färgat fårskinn, undvik direkt starkt solljus. Ett fårskinn i natur däremot klarar solskenet. Till exempel ett svart, vitt fungerar bra och står emot solens strålar. Däremot är det grå fårskinnet känsligt och solen ska undvikas. Planerar du att placera fårskinnet där det ofta är sol bör du satsa på ett ofärgat skinn.

Så tag dig en kopp kaffe eller ett glas vin och njut av den avstressande effekten som ett fårskinn av högsta kvalitet kan ge när du använder det!

fårskinn stol

Fårskinn på sommaren - trädgården

Det är inte bara för dekoration inomhus som fårskinn är fantastiskt. Du kan använda dem även utomhus, till exempel solbada, för en picknick eller annat du vill hitta på. Se bara till att du väljer ett naturfärgat fårskinn som klarar solens strålar så det inte bleknar.

Fårskinn som liggunderlag när du solbadar

Tänk dig att ligga på ett mjukt fårskinn i vårsolen och bara njuta med en kall dryck, inget kan väl vara bättre! Byt ut din gamla syntetiska solmadrass till ett äkta fårskinn. Du kommer inte att bli överhettad av fårskinnet därför att skinnet som sagt reglerar temperaturen av sig själv. Det blir en solsäng som du aldrig vill lämna! Se bara till att baksidan inte blir fuktig eller våt, då kan den tappa sin spänst.

Picknick i trädgården – fårskinn som sittunderlag

Byt ut den traditionella picknickmattan till ett fårskinn att sitta på, eller varför inte ett av våra dubbla fårskinn? Lägg gärna ett plastunderlag under fårskinnet så att skinnet inte blir fuktigt. Ät och njut!

Det perfekta fårskinnet för trädgårdsstolen

Ett fårskinn för trädgårdsstolen blir det perfekta tillbehöret. Stolarna brukar ju variera i form, färg och storlek. För lite rådgivning se vår guide så att du hittar det slags fårskinn som passar för just dina trädgårdsmöbler. Generellt tips är att längden på ryggstödets säte + 10 cm blir ett bra mått för fårskinnet. De extra 10 cm är viktigt så att skinnet ligger stadigt över stolsitsen och inte faller på sned eller ned på golvet.

fårskinn stol utomhus

Fårskinn på sommaren - verandan

Ni som har hus med en veranda tillbringar helt säkert mycket tid där. Visst är det härligt att dricka en kopp kaffe eller te, äta frukost eller helt enkelt njuta av solnedgången. Visste du att våra inomhustofflor av fårskinn även passar att strosa runt i på verandan och till och med utomhus på sommaren!

Fårskinn på verandan

Det är enkelt att inreda med fårskinn på verandan, framför allt kan stolarna få ett lyft. Om din veranda är väldigt solig är det bäst att välja ett naturligt ofärgat fårskinn. Färgat fårskinn kan bli missfärgat vid direkt solljus. Glöm inte heller att skydda baksidan från fukt och regn. Annars så är ett fårskinn ett lättskött material, skaka bara av det då och då och den behåller sin form.

Vi rekommenderar stora naturliga (ofärgade) fårskinn till verandan.

Fårskinn i lillstugan på tomten

Lillstugan är en idealisk plats för fårskinn, ett litet friståendehus men inte så långt borta från det stora huset. Kanske det finns många sittplatser i lillstugan? I så fall, se till att de är bekväma att sitta på. Det kan du ordna med kuddar och sittdynor av fårskinn eller varför inte en enkel fårskinnsfäll? De isländska naturliga fårskinnen passar väl in om du är ute efter nordisk inredningsstil.

De silkesmjuka fårskinnen kan placeras på en bänk så väl som en stol. Allt ska vara bekvämt att sitta på. Du kan också kombinera med färgade såväl som naturliga färger. Du väljer!

Fårskinn på sommaren - terrassen 

En terrass är rymlig och under sommarmånaderna vill man sitta ute och äta middag, grilla och umgås. Här kommer några tips om hur du kan inreda terrassen med fårskinn.

Inred med fårskinn på terrassen

Bord och stolar är naturligtvis i material för utomhusbruk, trä, metall, plast osv. Ofta är den här typen av stolar inte så bekväma att sitta på. Rejäla kuddar och sittdynor brukar behövas och oftast är de gjorda av syntetiskt material.

Istället för kuddar av syntetiskt material kommer här vårt förslag till alternativ, nämligen 100% äkta naturliga fårskinn. Mycket mer bekväma att sitta på och dessutom kommer fårskinn i ett hållbart material, vilket syntetiska material inte kan konkurrera med. Varför? Jo, äkta fårskinn har unika egenskaper. Förutom att skinnen anpassar sig till temperaturen i luften, är de också vackra, otroligt mjuka och dekorativa.

Vi är helt säkra på att du hittar fårskinn för din terrass som passar just din inredningsstil

fårskinn utomhus sol

Temperaturreglerande effekt

Fårskinn är temperaturreglerande av sig självt. Det innebär att de får en kylande effekt vid varmt väder och tillför värme när det är kyligt i luften.
Med fårskinn kan du förlänga mysiga sommarkvällar med ett par timmar eftersom de håller kylan borta. Dessutom sitter man bekvämt, till exempel på en bänk med fårskinn en hel kväll, och helt sannolikt utan att frysa.

Vi påminner här också om att fårskinn som används utomhus bör vara i sitt naturliga skick. Undvik alltså färgade fårskinn om de måste utsättas för direkt solljus på din terrass.

Ofärgade naturliga fårskinn behåller sin skönhet oavsett om de är bruna, svarta, vita eller gråa. Ta gärna en titt på våra unika naturliga fårskinn i olika mönster. De passar för inom- såväl som för utomhusinredningen.

TESTA - "Fårskinn för trädgårdsmöblerna"

Du kanske redan har ett fårskinn, prova i så fall följande:

 1. Lägg över fårskinnet på en av stolarna, men skaka av det först så att det ser inbjudande ut. Läs vidare här LÄNK hur du vårdar ett fårskinn.
 2. Anordna några trevliga tillfällen, till exempel en grillkväll, där ni ska sitta på stolarna.
 3. Observera om ditt umgänge väljer stol med fårskinn och om de ger positiva kommentarer. Det tror vi att de gör!

Viktigt att välja det rätta fårskinnet för utomhusbruk!

Om du har redan bestämt dig att förlänga sommarkvällar med att skapa en rustik och nordisk look så rekommenderar vi att du alltid väljer ett naturligt fårskinn, dvs ofärgat. Ett färgat fårskinn kan däremot mycket väl användas inomhus så länge det inte utsetts för direkt solljus.

Fårskinn på sommaren – semester och fritid

Här kommer vårt sista tips om användning av fårskinn. Ska jag verkligen släpa med mig ett fårskinn på utflykten eller på semestern? Ja, varför inte! Läs vidare nedan.

fårskinn grill brasa

Fårskinn –  ha med sig under fritiden

Nu är sommaren här och ledigheten börjar! Du har planerat att ha semester hemma i Sverige och kanske behöver du färdas ett antal timmar till platsen där du ska koppla av och ha det skönt. Då är ett fårskinn perfekt att sitta på under färden till sommarstugan eller något annat semestermål. Fårskinnet är till exempel skonsamt för ryggen när du blir sittandes länge.

Ett äkta naturligt fårskinn har egenskapen att det är temperaturreglerande. Så var inte orolig att det blir för varmt, faktiskt reglerar fårskinnet sig till en lagom temperatur.

Kanske ditt semestermål är en hyrd stuga eller lägenhet? Kan hända att inredningen inte är den du är van vid, till exempel en lite för hård stol att sitta på. Då har du med dig ditt fårskinn som räddning! Sedan kan du koppla av och njuta av den efterlängtade ledigheten med en god bok och något att dricka!

Glöm inte att skaka av fårskinnet då och då så att den behåller sin fluffighet och form. Läs mer här om hur du tar hand om ditt fårskinn på bästa sätt.

Sist men inte minst, kom ihåg att, om du använder ditt fårskinn utomhus och ute i naturen, välj ett ofärgat naturligt fårskinn, kort- eller långhårigt, det spelar ingen roll. De är ofärgade och tål solskenet.


Fler blogginlägg

© 2024 Faarskinn.se,

  • Maestro
  • Mastercard
  • Visa
  • klarna_pay
  • bring_pay