SOMMARREA - 25% på puffar, pallar och saccosäckar

fårskinn stol utomhus - faarskinn.se

Utnyttja fårskinnets bästa egenskaper utomhus!

Trots lägre temperaturer här på de nordliga breddgraderna tillbringar vi en stor del av vår fritid utomhus. Vi är på utflykt, sitter på terrassen, på balkongen och vistas i trädgården. Då är äkta fårskinn det bästa att ha med sig som sittunderlag eller att helt enkelt svepa in sig i när temperaturen faller. Här tipsar vi om typ av fårskinn som passar bäst för utomhusbruk.

Fördelar med ekologiska ofärgade fårskinn

Fårskinn är en naturlig produkt och är ett mycket miljövänligt alternativ till syntetiska eller kemiskt behandlade material som ofta används i textilindustrin. För just utomhusbruk, är det viktigt att ha ett äkta fårskinn som står emot väder och vind. Fårskinn som är garvat för att vara vattenavvisande och motstå smuts och fläckar är bäst lämpade för utomhusvistelsen. Gärna att de är nedklippta också. Det finns många fördelar att lägga på minnet när man väljer ett ofärgat ekologiskt fårskinn:

  • Naturlig och giftfri: De ofärgade ekologiska fårskinnen kommer från får som betat på naturliga kemikaliefria betesmarker. Detta gör fårskinnen i sin tur till ett hälsosamt och giftfritt alternativ som är bra för människor och miljön.
  • Hållbara: Ofärgade ekologiska fårskinn har oftast en längre livslängd jämfört med de konventionella fårskinnen. Det bidrar i sin tur minskat behov att köpa nya fårskinn och bidrar därmed till en mer hållbar livsstil.
  • Mjukt och bekvämt: Ofärgade ekologiska fårskinn är vanligtvis mjukare och mer bekväma än de syntetiska alternativen och många konventionella fårskinn. Fårskinn reglerar dessutom kroppstemperaturen vilket gör dem perfekta för användning utomhus och året runt.
  • Estetiskt tilltalande: Ofärgade ekologiska fårskinn har en naturlig skönhet som kommer från den naturliga variationen i färg och textur. Denna variation gör dem till ett vackert och unikt tillskott till din heminredning såväl som i en utomhusmiljö.
fårskinn utomhus bänk - faarskinn.se

Hur väljer jag ett fårskinn för utomhusbruk?

Fårskinnet ska naturligtvis vara av hög kvalitet och som kan stå emot väder och vind. Det är också viktigt att välja ett fårskinn som är tjockt. Vi rekommenderar att tjockleken är ca 2,5 cm för att ge en härlig komfort. Det är också viktigt att tänka på storleken. Ett större fårskinn ger mer utrymme och är därför bekvämare att sitta eller ligga på. Du ska absolut välja ett ofärgat fårskinn som inte tar skada av solljuset. Här kan du läsa mer om färgade och ofärgade fårskinn, dess för- och nackdelar.

Det är oftast bättre att välja ett fårskinn med kort lugg. De är mer slitstarka och lättare att vårda jämfört med de med lång lugg som snabbt kan samla på sig smuts och fukt utomhus. Dessutom, fårskinn med lång lugg försvårar att få en jämn yta när man lägger det exempelvis på gräs eller en berghäll.

De är mer slitstarka och tål utomhusbruk på ojämna ytor. Sist men inte minst så
är de lättare att rengöra eftersom den korta luggen stöter bort smuts. Sammanfattningsvis, fårskinn för utomhusbruk bör ha kort lugg, helst ofärgat och vara lite tjockare. Vi hoppas du blivit inspirerad och är redo att dekorera terrassen med äkta fårskinn eller ta med det mjuka fårskinnet ut i trädgården och på utflykten!

Läs mer här om fördelarna med att ta ut dina fårskinn!

Spana in hela vår utomhuskollektion

© 2024 Faarskinn.se,

  • Maestro
  • Mastercard
  • Visa
  • klarna_pay
  • bring_pay