Vårerbjudanden - Spara 25% på alla kuddar

Fem goda anledningar att ta med fårskinnet ut i trädgården Faarskinn.se

Fem goda anledningar att ta med fårskinnet ut i trädgården

Foto: Victoria Narevik, @Swedishadventurer

Kan man verkligen använda fårskinn utomhus? Blir det inte förstört? Läs vidare här och bli klokare!

Många förknippar användningen av äkta fårskinn med tråkigt och blåsigt väder Man känner sig varm och trygg inomhus med ett varmt och mjukt fårskinn på fötterna eller att sitta på, medan det är bitande kyla därute.

Det är helt rätt, att ha fårskinn som del av inredningen när det är kyligt ute skapar stämning och trivsel hemma. Men fårskinn duger till mycket mer, faktiskt.

Äkta fårskinn är perfekta att använda under våren och sommaren såväl som vid soliga höstdagar. Tänk när vårsolen tittar fram och man vill gärna sitta ute i trädgården – kanske för första gången på året - då passar ett sittunderlag av fårskinn perfekt. Fårskinn är oemotståndligt mjuka och kommer från naturen själv. Ett stycke natur helt enkelt. Här förklarar vi varför fårskinn är användbara året om, även utomhus.

 

1. Fårskinn har naturliga egenskaper

Ett slitstarkt naturligt material

Vi på fårskinn.se arbetar endast med 100% äkta fårskinn. Det betyder att våra produkter har mycket hög kvalitet och har fantastiska egenskaper. Du kan känna dig trygg att handla hos oss. Våra äkta fårskinn är mycket slitstarka och kan användas till lite av varje, faktiskt. Så tveka inte att ta med fårskinnet utomhus, att sitta på i trädgårdsstolen eller ligga på när vårsolen börjar skina eller ta det med på en picknick. Det håller år ut och år in, bara du vårdar fårskinnet på rätt sätt.

Du ska dock vara uppmärksam på några saker när du använder fårskinn utomhus. Det första är att fårskinnen inte får bli blöta eller fuktiga på skinnsidan för när de torkar kan skinnen förlora sin spänst och bli riktigt tråkiga. Det andra som du ska vara uppmärksam på är att om du har ett färgat äkta fårskinn ska det inte utsättas för solljus för då bleknar själva fårskinnspälsen efter vart. Däremot, om du har ett fårskinn som har behållit sin naturliga färg är det ingen risk för blekning i solljuset.

 

fårskinn utomhus hängmatta
Foto: Victoria Narevik, @Swedishadventurer

 

Fårskinn är värmereglerande

För sommarbruk blir det aldrig för varmt eftersom fårskinnet anpassar sig naturligt efter temperaturen. Alltså, det blir aldrig för varmt då fårskinnet har en kylande effekt och en värmande effekt när det är lite kyligt i luften.

Därmed behövs inte längre mattor av syntetmaterial som blir för varma och klibbiga och värmer nästan inte alls vid kyla. Dessutom är syntet inte alls slitstarkt jämfört med ett naturmaterial som till exempel fårskinn.

Fårskinnets fantastiska egenskaper beror på att det är ett naturligt material och kan alltså inte ersättas med något annat. Alltså, det finns inga alternativ om man vill uppnå samma kvalitet och egenskaper som ett fårskinn har!

 

Enkelt att rengöra och vårda

Här kommer ännu en fördel, enkelt att rengöra och vårda. Det kräver inte så stora kunskaper för att hålla fårskinnet spänstigt, snyggt och rent. Hur kommer det sig, kan man undra. Igen, därför att det är ett 100% äkta naturmaterial. Borsta regelbundet och du behåller den fluffiga mjukheten i fårskinnspälsen i många år framöver. Råkar du spilla på fårskinnspälsen, tag en fuktig trasa och lite såpa för ullprodukter och gnid bort fläcken försiktigt. Svårare än så är det inte.

Det allra viktigaste är att alla skinn ska vårdas försiktigt och skonsamt. Det är till exempel skillnad på ett isländskt fårskinn som har långa raka pälshår och ett tibetanskt som har fina långa skruvlockar. Så fundera på vilken typ av fårskinn passar just dig och dina förväntningar.


Läs vidare hur man vårdar olika fårskinn här.

Ta gärna reda på mer information om vilka olika slags fårskinn som finns.

2. Man trivs med äkta fårskinn

Det är härligt med fårskinn i hemmet när vinden blåser och det är regnigt och kallt ute, en heminredning med nordisk atmosfär helt enkelt. Varför inta ta trivseln med ut i trädgården när våren och sommaren nalkas. Till exempel, vid middag på uteplatsen, när du bjuder in vänner för att grilla i trädgården, så erbjud fårskinnsunderlag att sitta på om temperaturen kanske sjunker på kvällskvisten. Ja kanske gästerna slipper ta på sig stora tröjor eller svepa in sig i plädar av syntetiskt material! Glöm inte fårskinnstofflorna, de kan gärna följa med ut i trädgården. Fårskinn ombesörjer att hela sällskapet håller sig varmt – naturligt rakt igenom. Det blir helt säkert ett trevligt minne från grillkvällen.

Barnen då? Ja det finns väl inget mysigare än att ligga på ett fårskinn, till exempel sova middag i skuggan om sommaren. Det lite större barnet tar med sig eget fårskinn med favoritfärgen, naturligtvis. Äkta naturliga härligt mjuka fårskinn som ingiver mysig nordisk atmosfär - tveka inte att även använda dem utomhus under den varmare säsongen. 

hängmatta med fårskinnFoto: Victoria Narevik, @Swedishadventurer

 3. Äkta fårskinn - komfort för kroppen

Nu när vi konstaterat att äkta fårskinn även kan användas utomhus i till exempel trädgården så kan du uppnå absolut komfort när det behövs. Grundorsaken till detta är det naturliga materialet som ett äkta fårskinn består av, inte bara att det är mjukt det kan ge bra stöd åt ryggen när du är sittandes.

Då kan du rulla ihop fårskinnet och enkelt sätta det Bakom ryggen – vare sig du sitter ute i trädgården eller inomhus.

Här kan du passa på att piffa upp dina trädgårdsstolar med matchande fårskinn. Då slipper Du känna hårt sittunderlag såväl som en obekväm stolsrygg. Våra fårskinn bidrar till att du känner dig bekväm så att du kan helt slappna av och njuta av atmosfären utomhus.

Ett äkta fårskinn är enkelt att bära med sig och rulla ihop eller rulla ut. Ta med dig fårskinnet på den långa skogsturen så att du kan sätta dig ner och vila på ett underbart sittunderlag.

Varför inte fårskinn för hela familjen?! Låt barnen välja sin favoritfärg när ni ska köpa fårskinn och gör er redo för vistelser och promenader utomhus.

Ett köp som ni aldrig kommer att ångra! 

4. Omge dig själv med ren natur

Tag fårskinnen med ut i trädgården. Omge dig av härliga mjuka fårskinn av naturligt material och känn naturens närhet. Sitt på ett fårskinn och spela spel med barnen eller rulla ihop fårskinnen och dra i väg på picknick i skogen.
Koppla av i trädgården och vila med ett äkta fårskinn som liggunderlag. Alltid lagom varmt och mycket mjukt att ligga på naturligtvis. Dröm dig bort till vackra ängar och skogar med blommor och gröna träd i en oförstörd natur och känn friheten. Andas djupt och när du känner på fårskinnspälsens mjuka yta så kommer du att slappna av och finna ro. Ge dig själv denna gåva!

5. Ett miljövänligt och hållbart val

Sist men inte minst, fårskinnen som vi erbjuder är miljövänliga och hållbara produkter. När du köper ett 100% äkta fårskinn hos oss bidrar du därmed till att minska på onödigt avfall runtom i världen. Hur kommer det sig? Jo, vi köper upp de pälsskinn från matindustrin som annars skulle ha kasserats till ingen nytta. I stället tar vi hand om dessa och tillverkar olika slags fårskinn för återbruk. Vi bidrar till att ta vara på hela djuret så att inget går till spillo. Det blir alltså någonting av nästan allt som återanvänds. Det är vi stolta över.
Vi är därför också helt övertygade om att du kommer att njuta av vår och sommar med ett gott samvete.

Du kan tryggt handla hos oss på Faarskinn.se. Läs varför här.


Fler blogginlägg

© 2024 Faarskinn.se,

    • Maestro
    • Mastercard
    • Visa
    • klarna_pay
    • bring_pay