VÅRDAGAR! Spara 25% på alla naturliga skinn!

Naturligt ofärgat äkta fårskinn eller färgat äkta fårskinn - det är frågan Faarskinn.se

Naturligt ofärgat äkta fårskinn eller färgat äkta fårskinn - det är frågan

Har du nyligen köpt ett äkta fårskinn eller planerar att köpa ett som till exempel är ofärgat? De är bra val för att lysa upp inredningen och få in känslan av natur och trivsel. Men om ditt ofärgade naturligt vita fårskinn en gulaktig nyans så är det av helt naturliga skäl. Läs vidare så förklarar vi vad det beror på och visar andra alternativ!

Våra fårskinn är i världsklass

Inledningsvis vill vi informera om att vi på Faarskinn.se hanterar endast äkta naturliga fårskinn. Dessa är noggrant utvalda och därför tummar vi inte heller på kvaliteten. Det här gäller för alla olika slags fårskinn långhåriga, korthåriga såväl som lockiga färgade och ofärgade. Så oavsett om fårskinnen är naturliga eller färgade, så håller de alla samma höga kvalitet. Därför är du också garanterad att få de bästa fårskinnen när du handlar hos oss! 

Äkta naturliga ofärgade fårskinn och färgade – vad är skillnaden?

Det finns generellt två slags fårskinn med olika färger – de som kommer som naturligt ofärgade och de färgade äkta fårskinnen. Det finns både för- och nackdelar med bägge. När det gäller fårskinn som är ofärgade och helt naturliga så har man mindre bekymmer. Till exempel så bleknar de inte i solen om du använder det utomhus. Därtill, inget fårskinn är den andra likt, de är alla var och en unika i sin form och naturliga färgnyans. De ofärgade fårskinnen kommer oftast från Island, Österrike samt England.

Färgade fårskinn ger dig fler  möjligheter att vara kreativ. Däremot, var uppmärksam på att de färgade fårskinnen inte utsätts för solens strålar för då bleknar de allt eftersom.
Färgvariationerna öppnar upp för möjligheten att bjuda in naturen i ditt hem och med just din favoritfärg. Här har du chansen att liva upp och sätta en personlig prägel på inredningen.

Varför är mitt äkta naturligt vita fårskinn gulaktigt?

Äkta naturliga ofärgade vita fårskinn är egentligen aldrig 100 % vita. Vi ska strax förklara varför. Men först vill vi framföra våra erfarenheter och det är att de naturliga vita fårskinnen är oerhört populära. De vita skinnen är vackra i sin naturliga prakt och inger ljus och minimalistisk naturkänsla till inredningen. Då och då händer det att kunden blir lite besviken när fårskinnet har en lite gulaktig nyans vilket är oväntat eftersom de har benämningen vita.

fårskinn stol

Så varför ser fårskinnspälsen gulaktig ut? Svaret är enkelt. Orsaken är att varje pälshår är kritvitt och skuggan mellan varje pälshår gör att hela pälsen ger ett intryck av att vara gulaktig vilket det egentligen inte är.

Om du letar efter ett ljust fårskinn utan den gulaktiga nyansen så finns det ett bra alternativ. Vi rekommenderar att du i stället tar en titt på ett beigefärgat fårskinn. Den har en lite mer kall och regelbunden nyans i pälsen. Färgen beige är neutral och fårskinnen kan enkelt kombineras med andra färger eller stå helt för sig själv i inredningen. Naturligtvis håller även det beigefärgade fårskinnet en mycket hög kvalitet!

fårskinn stol stolsdyna

Färgade äkta naturliga fårskinn

De färgade fårskinnen är naturligtvis också 100% äkta. Det enda som skiljer sig är på vilket sätt de blivit förbehandlade. Våra färgade skinn är helt fria från kemikalier. I stället använder vi naturliga färger som gör att skinnen behåller sitt naturliga uttryck och form. I och med att skinnen får samma slags färgbehandling präglas de av en enhetlighet, vilket vi ser som mycket värdefullt. Med den naturliga enhetligheten är det enkelt att dekorera till exempel köksstolarna med sittdynor av äkta skinn i någon utvald färg.
Här finns alla våra olika äkta fårskinn

Vi hoppas denna text har dels gett dig inspiration, dels gett dig en förklaring om färgade och ofärgade äkta fårskinn. Nu är steget inte så långt till att inreda ditt hem i en naturlig och personlig stil med 100 % äkta fårskinn!

Du kan inte vänta på att inspirationen ska komma, Du måste söka efter den
(Jack London)

.


Fler blogginlägg

© 2024 Faarskinn.se,

    • Maestro
    • Mastercard
    • Visa
    • klarna_pay
    • bring_pay