SOMMARREA - 25% på puffar, pallar och saccosäckar

Hur färgas fårskinn? Faarskinn.se

Hur färgas fårskinn?

Vi köper upp fårskinn i stort sett från hela världen och strävar efter att ha 100% naturliga produkter, naturligtvis hållbarhet och miljö som ledord. Därför kan du tryggt handla hos oss utan dåligt samvete. Själva råvaran, dvs fårskinnet, kommer alltid i den naturliga färgen som fåren har haft. Men vi erbjuder även olika slags fårskinn i andra färger, både mer naturliga och livliga färger som kan sätta personlig prägel på ditt hem.

Naturligtvis finns det både för- och nackdelar med de olika typerna av fårskinn. Dock har de en sak gemensamt och det är att hela behandlingen förblir långsiktigt hållbar. Detta innefattar garvning, färgning och torkning.

Varför köpa ett färgat fårskinn?

Först och främst vill vi poängtera att våra mjuka fårskinn är genomgående 100% äkta. De är varsamt utvalda utifrån högsta kvalitet och naturligtvis med miljön i åtanke. När det är dags att färga fårskinnen undviker vi kemikalier i processen! Färgade fårskinn ger dig fler möjligheter att välja det som passar dig och ditt hem bäst. De färgade fårskinnen verkar faktiskt vara mer enhetliga i formen jämfört med de naturliga/ofärgade. Detta kan passa bra om du har en inredningsidé eller en röd tråd i till exempel matrummet eller barnens rum.

Hållbarhet och miljötänk innefattar även garvning, färgning och torkning av fårskinnen. Nedan kan du läsa om den speciella ECO Tan metoden som är en av de processer som fårskinnet går igenom innan det hamnar hos dig.

fårskinn trappa

Vad är ECO Tan?

ECO Tan metoden har som målsättning att vara hållbar och miljövänlig i behandlingen av äkta fårskinn när vi garvar, färgar och torkar skinnen,

  • Reducering av användning av kemikalier i produktionsprocessen vilket gör att färre kemikalier går till spillo för varje produkt.
  • Metoden reducerar den totala mängden av spillvatten med 75% jämfört med traditionella processer.
  • Automatisering och uppgradering av maskiner och annan utrustning har också en positiv inflytelse på såväl energiförbrukningen som reduceringen av spillvatten.
  • 50% av spillvattnet återanvänds i produktionen.

Vid torkning används Eco Dye metoden som är en cirkulerande återvinningsprocess. Spillvattnet återanvänds till 100% vilket är helt genialt med hänsyn till miljö och hållbarhet!

Vad gör fårskinnen hållbara och varaktiga?

Det finns flera orsaker till att betrakta fårskinnen som hållbara och varaktiga. Visste du att de flesta av våra fårskinn är rester från köttindustrin som ändå skulle ha kastats bort? I stället får vi mer ut av djuren genom att återanvända överblivna skinn som material till olika produkter. Inget går till spillo. De naturliga resterna blir så småningom att bli något snyggt och användbart i ditt hem. Dessutom, som vi sett, hos oss så fortsätter hållbarhetskonceptet vid garvning, färgning och torkning av våra 100% naturliga fårskinn. Vi har som målsättning att värna om naturen och miljön. Därför kan du köpa fårskinn och fårskinnsprodukter hos oss med gott samvete!

Läs även: Finns det naturligt vita fårskinn?


Fler blogginlägg

© 2024 Faarskinn.se,

  • Maestro
  • Mastercard
  • Visa
  • klarna_pay
  • bring_pay