Vårerbjudanden - Spara 25% på alla kuddar

Varför välja Faarskinn.se? Faarskinn.se

Varför välja Faarskinn.se?

Hänger pris, kvalitet och djurens välmående ihop? - JA

Man skulle kunna tro att fårskinn endast är ett fårskinn, men det är långt från sanningen. Hos oss på faarskinn.se vet vi att kvalitet och djurens välmående hänger tätt ihop. Den här bilden illustrerar hur man kan ta tillvara resterna från matproduktionen för återbruk.

map kött industri

Hållbarhet

En mycket viktig faktor för oss på Faarskinn.se är att, efter många år i branschen, vi ser oss själva i ögonen och försäkrar oss att vi har bidragit till att förbättra världens miljösituation och inte tvärtom. Därför är hållbarhet ett av ledorden i vårt uppdrag och vision.

För oss betyder hållbarhet att hela processen, från uppfödning av fåren till ett fårskinn på en stol, förblir hållbar.

Detta innefattar följande:

 • korrekt och god uppfödning av fåren.
 • skinnet ska vara en restprodukt från matproduktionen och alltså inte ha slaktats för skinnets skull.
 • minska på transporttiden och därmed också minska på utsläpp i atmosfären (vi köper in stora lager och utnyttjar transportutrymmet maximalt, allt i samarbete med våra leverantörer).
 • sträva efter att inte använda giftiga kemikalier.
 • utnyttja 100% vad fåret kan ge.
 • tillverka hållbara produkter så att våra kunder inte bidrar till ”köp- och slängkulturen”.

Certifiering

Vi är särskilt noggranna med att en godkänd organisation står bakom certifieringen och därmed också blir en giltig kvalitetsstämpel. Organisationen säkrar att de stränga lagarna och kraven upprätthålls av uppfödarna så väl som leverantörerna. Alla våra skinn är alltså certifierade. En av dem är exempelvis Woolmark som säkrar dig som kund såväl som oss att kvaliteten är den bästa. Oavsett vilken produkt – fårskinn eller prydnadskudde - så har de varit igenom en hel rad av kontroll av certifieringar som vi kräver. Upprätthålls inte certifieringskraven så avbryter vi samarbetet med leverantören.

Restprodukterna från köttindustrin

För oss är det oerhört viktigt att veta varifrån skinnet kommer, om djuret blivit väl behandlat under sin livstid, och sist men inte minst, att skinnet är en restprodukt. Huvudsakligen kommer skinnen från köttindustrin. Ibland kommer vår produkt från olika platser och vi återanvänder även restprodukter i vår egen verkstad. Det kan du enkelt ta reda på om produkten du köpt är hopsydd av olika skinnrester genom att kolla på baksidan efter flera sömmar. Således bekräftar det att allt från djurets skinn tillvaratas och inget skall gå till spillo!

Se även våra zero-wasteprodukter här!

Är Faarskinn.se's skinn dyrare jämfört med andra butiker?

Både ja och nej. Vi är något dyrare, helt enkelt på grund av orsakerna som nämnts ovan och som återkommer i texten längre ned. Fårskinn som säljs i billigare inredningsbutiker eller på andra hemsidor är oftast mindre än de som vi på Faarskinn.se säljer. Mindre skinn passar sällan på en vanlig låg stol då de lätt faller ner och ihop på golvet. Vi gör en dygd av att erbjuda många olika storlekar så att du som kund kan hitta det skinn som passar just din heminredning. Vi har ett enormt utbud i både färg och storlek och hos oss hittar du inte bara de traditionella storlekarna och färgerna. Vi experimenterar jämt och tar fram nya produkter och färger hela tiden. Så, ja, pris och kvalitet hänger tätt ihop när det gäller naturliga produkter som till exempel fårskinn.

Vårt förhållningssätt till regler som bryts i branschen

I de flesta branscher i världen kommer det tyvärr alltid finnas de som bryter mot reglerna. Det finns människor som direkt illa-behandlar husdjur, avelsdjur och till och med sina egna medmänniskor. Vi på Faarskinn.se har nolltolerans när det gäller avvikelser från vår policy om regler och krav. Om vi upptäcker att avvikelser pågår avbryts samarbetet omgående med leverantören. Vi tolererar helt enkelt inte under några som helst omständigheter att de som ingår i processen, djur såväl som människor, ska lida eller fara illa.

Därför ställer vi en rad krav på våra leverantörer så att vi kan säkerställa att goda förhållanden alltid finns med i processen. Ett av kraven är att vi vill köpa upp så stor mängd som möjligt för att kunna hålla ett stort lager. Syftet med kravet är dels att vi vill erbjuda god service till våra kunder, dels att kunna ställa krav på leverantörerna om leverans av stor mängd skinn.

Våra krav:

 • Vi ska ha rätt till att komma på besök, anmäld såväl som oanmäld.
 • Restprodukterna från djuren ska komma från köttindustrin – att de slaktas endast för köttets skull, inte för skinnets.
 • Garvningsprocessen ska vara enligt högsta fastställd standard.
 • Kemiska material får inte användas under bearbetningsprocessen,
 • Minderåriga får inte ingå i någon del av arbetsprocessen

Fårskinnens pris och kvalitet

Vi på Faarskinn.se är mycket angelägna om kvaliteten på samma gång som vi värnar om djurens välmående. Våra uppställda krav bidrar naturligtvis till att vi betalar mer vid förhandling och uppköp runt om i världen. Det gör vi gärna eftersom vi i vår policy aktivt stödjer ständigt bättre villkor i branschen. Därför är vi också stolta över att kunna sälja produkter som vi utan tvekan kan etiskt och ekologiskt stå för.

Hur avgör jag graden av kvalitet?

Det finns olika sätt att mäta kvaliteten, men det beror också på vilken typ av skinn det gäller. Som utgångspunkt kan man känna om pälsen är kraftig nog. Därefter kan man försöka få en uppfattning om hårens täthet i själva pälsen. Sedan kommer hårlängden och den ska vara så enhetlig som möjligt för varje skinn. Lädret, baksidan av skinnet, ska vara enhetligt mjuk och utan synliga snitt eller annat som avviker. Detta förutsätter dock att du köpt ett skinn med lockig päls. Till sist tittar man på skinnet som helhet och dess naturliga glans. Ser det fint och snyggt ut generellt är det ett bra tecken, för dig som kund så väl som för oss.

Fårskinnets slitstarkhet

Först undersöker man hur slitstarkt skinnet är. Desto mer slitstarkt, desto bättre. Detta kännetecknas av ett kraftigt fårskinn som inte är för lätt i förhållande till dess storlek. Tunna skinn och skinn av sämre kvalitet känns ofta väldigt lätta i handen. Detta gäller även fuskskinn. Du kan faktiskt bara genom att låta handen vila på skinnet få en känsla av hur mycket skinnet ”bär” din hand. Du ska även kunna känna dess kraftighet när du har skinnet mellan dina händer, det ska kännas naturligt, lite rått och som om det kan stå emot väder och vind. Slitstarkheten avgörs även av hur många hår det finns per kvadratcentimeter. Ju fler hårstrån, ju starkare skinn.

Pälsens hårlängd  

När vi pratar om hårlängd så beror det på vilken typ av skinn vi hänvisar till. Till exempel, ett långhårigt fårskinn med ursprung från Nya Zeeland ska ha ca 6–7 cm långa hår. På så sätt kan vi hitta högkvalitativa skinn. Men det krävs också från fårfarmens ansvariga att djuret har fått näringsrik föda och att det inte på något sätt skadats, varken vid uppfödningen eller vid slakten. Ett får som har levt ett bra liv får en tjock och härlig päls med naturligt lyster.

Djurens hälsa & välfärd 

För oss är det viktigaste at djuren har fått en bra uppfödning, blivit slaktad under säkra förhållanden och inte behövt lida. Det förträffliga med fårskinn och päls är att produktens utgångspunkt i hela processen har varit djurens välfärd. Om djurets välfärd missköts på olika sätt så syns det även i skinnet och pälsen – precis som med människor som far illa, det syns utanpå. Med dessa tips som beskrivits ovan behöver man alltså inte så lång erfarenhet att granska produkten för att kunna upptäcka om djuret farit illa.


Fler blogginlägg

© 2024 Faarskinn.se,

  • Maestro
  • Mastercard
  • Visa
  • klarna_pay
  • bring_pay