icon Vidare till innehåll
FRI FRAKT ÖVER 600 KR - BETALA MED KLARNA
FRI FRAKT ÖVER 600 KR - BETALA MED KLARNA
Minska risken att ditt barn får allergi

Minska risken att ditt barn får allergi

Våra lammskinn för spädbarn och barn är medicinskt garvade, Det betyder att varken färg eller kemikalier har använts vid behandling av lammskinnet. Därför kan våra lammskinn även tryggt användas för spädbarn, som ofta har känslig hud.

baby fårskinn

I det här inlägget ser vi närmare på ämnet allergi och ger förslag hur du kan förebygga så att ditt barn inte utvecklar allergi, som annars kan följa med livet ut.

 

Kan lammskinn framkalla astma?

Man skulle kunna tro att det finns kvar en massa partiklar i pälsen (läs om lanolin längre ned) på det äkta lammskinnet som inte är bra för hälsan och kanske kan framkalla allergier och astma. Men så är inte fallet. Studier visar på att det faktiskt är tvärtom!

Forskaren Dr. Christina Tischer och hennes medarbetare vid Helmholtz Zentrum München Research Centre, har genomfört ett antal studier genom åren som indikerar att spädbarn/barn som sover på lammskinn faktiskt utvecklar ett skydd mot allergier. Risken att utveckla astma och allergi minskar alltså när barnet använder lammskinnsunderlag när de sover och vid andra aktiviteter. Studierna är publicerade i den välrenommerade vetenskapliga tidskriften European Respiratory Journal.

 

Vad är lanolin som finns i äkta fårskinn och är det farligt?

Alla får- och lammskinn har ett naturligt fett som kallas lanolin. Lanolinet spelar en viktig roll i naturen eftersom det skyddar djurens päls och skinn när det utsätts för varierande klimat och väderlekar. Lanolinet hjälper till att stöta bort smuts och vatten, till exempel regn. Lanolin har alltså en naturligt rensande och rengörande effekt på fårskinnet. Egenskapen att lanolin lätt tas upp av huden gör därför också att det också är en grundläggande beståndsdel i salvor, krämer och annan kosmetika. Lanolin är således en återfuktande substans.
Tack och lov pekar studier på att de flesta människor tål lanolin!

Tänk om mitt barn inte tål äkta ull?

Många människor upplever att ull ger en stickande känsla och ibland klåda. I de flesta fall har ullen blivit behandlad med olika kemiska ämnen och då är det dessa ämnen som huden reagerar på. Våra lamm- och fårullskinn har inte genomgått någon kemisk behandling. Ibland reagerar huden också på ullfibrernas struktur (textur) då de kan vara olika beroende på vilken produkt man använder. Är du osäker, ha lite extra koll på eventuella hudirritationer och klåda.

Är du fortfarande osäker, kontakta gärna läkare för att få medicinsk information.

fårskinn

Ett äkta lammskinn till barnet - ett positivt initiativ

Idag rör vi oss i rena miljöer i hemmet där vi till exempel använt kemikalier för rengöring. Äkta naturligt lammskinn kan bidra till balansen i hemmets miljö för barn och även vuxna.

Så de där små organismerna och partiklarna i pälsen på ett äkta lammskinn stärker faktiskt immunförsvaret! Vid exponering av dessa hjälper vi immunförsvaret under vägs. Man har också konstaterat att just merinolammskinn är speciella då de inte alls skapar hudirritationer, varken hos barn eller vuxna! Det beror på att merinofårullen är mycket fin och mjuk och passar därför särskilt bra för spädbarn. Ja, merinofårullen är till och med skonsammare än bomull!

Lamm- och fårskinn, en fantastisk praktisk och flexibel inredningsdetalj där ditt barn kan röra sig fritt på, sova på eller sitta på, till exempel i bilstolen eller i barnvagnen. Trivsamt och mysigt helt enkelt – och som därtill stärker barnets immunförsvar! Det är livskvalitet.

 

Tidigare atikel Var kommer merinoullen ifrån?
Nästa artikel Certifikat för garanti och kvalitet

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan den publiceras

*Obligatoriska fält